hi bloggen!
nu vil jeg dele den bedste opskrift på hjemmelavede oreos, som jeg lavede idag.
de er ikke så svære og smager fantastiskt lækkert.
opskrift på ca. 15-18 oreos
115 g. smeltet og afkølet smør
1 tsk. vaniljesukker
100 g. smeltet og afkølet chokolade af god kvalitet ca. 50 – 60%
1/2 sammenpisket æg
105 g. mel
45 g. usødet god kakao
1/4 tsk. natron
1/2 tsk. salt
Vanilje smørcreme
60 g. blødt smør
115 g. flormelis
kornene fra 3/4 vaniljestang
1/2 spsk. mælk
- Pisk det smeltede smør, sukker, chokolade, æg og vanilje sammen til en sammenhængende masse.
- Bland mel, kakao, salt og natron i en anden skål.
- Bland de to skåles indhold sammen, dejen er meget blød og nemmest at blande med hænderne.
- Hæld dejen ud på et stykke bagepapir og form en pølse ved at rulle bagepapiret rundt om dejen, det er lidt tricky, men kan godt lade sig gøre. Du bestemmer selv hvor store dine oreos skal være, jeg lavede rullen lige så tyk som diameteren på købte Oreos.
- Prøv at få rullen så ensartet som muligt.
- Læg rullen i køleskabet i et par timer eller natten over.
- Tag dejen ud og køleskabet, skær skiver af dejen på ca. 2-3 mm. og læg skiverne på en bageplader beklædt med bagepapir.
- Kagerne flyder ikke ud i ovnen, så prøv at få dem så ensartede som muligt.
- Bag i ca. 15 – 20 minutter alt efter hvor store du har lavet dem. Når de har en fest overflade
- Kagerne afkøles på en rist.
- Til smørcremen piskes alle ingredienserne sammen med en elpisker.
- Når kagerne er kolde, smøres cremen på bunden af kagerne og de lægges sammen to og to.
- Server evt. med et glas koldt mælk.
- xx Astrid



Ingen kommentarer:
Send en kommentar